De politie heeft vrijdag bij een grootscheepse actie vijftien leden van de stadsbende 'Négatif Clan' opgepakt. De bende zou zich de voorbije maanden bezig gehouden hebben met prostitutie en het afpersen van prostitutieklanten.

Dat meldt de krant La Dernière Heure. Het Brusselse parket geeft pas maandag meer uitleg over het dossier.

Meisjes die lid waren van de bende, boden zich op prostitutiewebsites aan en spraken met een klant af in een appartement. Eenmaal het afspraakje bezig was, doken dan enkele mannelijke bendeleden op die de klant beroofden en afpersten. Daarbij werd zwaar geweld niet geschuwd. Volgens La Dernière Heure wordt de bende ook in verband gebracht met groepsverkrachtingen en drug- en wapenhandel.

Bij verschillende huiszoekingen in Anderlecht, Evere, Laken en Sint-Jans-Molenbeek werden 15 personen opgepakt. Zes van hen werden voor de onderzoeksrechter geleid, die hen in verdenking stelde voor afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. Twee mannen en drie vrouwen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, een vierde, minderjarig meisje, werd in een jeugdinstelling geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni