15-jarigen opgesloten en geprostitueerd: link met stadsbende

© Belga
01/09/2015

Het Brusselse gerecht heeft een 22-jarige man aangehouden die minstens twee minderjarige meisjes zou vastgehouden hebben en zou gedwongen hebben zich te prostitueren. Da arrestant heeft banden met de stadsbende die eind vorige week werd opgerold.

De 22-jarige man die het voorbije weekend onder aanhoudingsbevel werd geplaatst omdat hij twee minderjarige meisjes zou vastgehouden hebben en zou gedwongen hebben zich te prostitueren, is geen onbekende voor het gerecht en heeft linken met de stadsbende "Négatif Clan". Dat meldt het Brusselse parket.

Die bende werd afgelopen vrijdag opgerold en vijf bendeleden werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst terwijl een zesde in verdenking werd gesteld maar vrijgelaten.

De twintiger werd zaterdagnacht opgepakt nadat een meisje van 15 jaar oud rond 23 uur haar moeder had gebeld met de vraag om de politie te verwittigen omdat ze in gevaar was. De moeder belde de politie en die kon het meisje lokaliseren in een flatgebouw in de Rossinistraat.

"Eens ter plaatse zei het meisje dat ze tegen haar wil in de woning werd vastgehouden en gedwongen werd seksuele handelingen te stellen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "In diezelfde woning trof de politie een ander 15-jarig meisje aan. Het is op dit moment onduidelijk in hoeverre zij eveneens slachtoffer is."

In de flat bevonden zich ook twee mannen, P.M. en Tema K., en een vrouw, H.M. Die werden alledrie opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar enkel Tema K. werd onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor verkrachting van een minderjarige tussen 16 en 14 jaar oud, mensenhandel, wederrechtelijke vrijheidsberoving, uitbuiting van de prostitutie met verzwarende omstandigheden en bedreiging onder bevel of voorwaarde.

"De verdachte is geen onbekende voor het gerecht en heeft linken met de stadsbende 'Négatif Clan'", aldus nog de parketwoordvoerster. "Er moeten nog verschillende onderzoeksdaden gesteld worden om volledige klaarheid te brengen in wat er precies gebeurd is en of het al dan niet om een geïsoleerd geval gaat."

Vrijdag arresteerden de lokale politie van Brussel-Noord, Brussel-West, Montgomery, alsook de speciale eenheden van de Federale Politie (DSU) en de speciale eenheden van de lokale politie Brussel-Hoofdstad-Elsene (de Anti-Overval-Brigade), een 15-tal leden van de stadsbende "Négatif Clan". Volgens het parket bestaat die bende uit een groep rappers waarvan sommigen op een georganiseerde manier zeer gewelddadige misdrijven zouden plegen, zoals oplichtingen, verkoop van verdovende middelen en oplichtingen in het kader van prostitutie-activiteiten

Meisjes die lid waren van de bende, boden zich op een prostitutiewebsite aan en spraken met een klant af in een appartement. Eenmaal het afspraakje bezig was, doken dan enkele mannelijke bendeleden op die de klant beroofden en afpersten. Daarbij werd zwaar geweld niet geschuwd. Minstens vier personen werden het slachtoffer van die praktijken. Van de gearresteerde bendeleden werden er uiteindelijk vijf personen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, bezit en verkoop van verdovende middelen, en criminele organisatie. Een zesde persoon werd in verdenking gesteld voor dezelfde feiten, en nadien vrijgelaten. Een zevende persoon werd vrijgelaten zonder meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni