© google

13.000 m² betaalbare woningen voor Thurn & Taxis

Kris Hendrickx
© brusselnieuws.be
18/03/2014

De promotor op Thurn & Taxis heeft een bouwvergunning voor 13.000 vierkante meter betaalbare woningen langs de Picardstraat, vernam brusselnieuws.be. De bouw van de allereerste woningen op de site begint dit najaar. De zone moet uitgroeien tot een wijk met duurdere woningen bij het park.

Thurn & Taxis leek het voorbije decennium een beetje op het bos van Doornroosje in het gelijknamige sprookje. De site die tot een echte stadswijk moest uitgroeien leek in een diepe slaap gedompeld. De historische gebouwen werden gerenoveerd, maar daar bleef het zowat bij.

De laatste maanden raakt de ontwikkeling van de enorme site nu toch in een stroomversnelling. Het gebouw van Leefmilieu Brussel is nagenoeg af. De Vlaamse administratie komt waarschijnlijk naar een nieuwbouw langs de Havenlaan. En ook de werken aan het nieuwe park zijn afgetrapt.

Nu blijkt er ook schot te komen in het luik privéwoningen. Promotor T&T heeft een bouwvergunning gekregen voor een woonproject met 13.000 vierkante meter betaalbare woningen, vernam brusselnieuws.be. De appartementen zullen 1.900 euro per vierkante meter kosten, wat neerkomt op 190.000 euro voor een woning van 100 vierkante meter. De woningen komen in de hoek van de site die aansluit op de Picardstraat en de Scheldestraat.

De werken aan het wooncomplex beginnen normaal gezien in de tweede helft van het jaar.

'Skyline van Manhattan'
De zone met betaalbare woningen is overigens maar een eerste deel van een woonzone van 80.000 vierkante meter tussen de Picardstraat en het park. In grote lijnen geldt daarbij de volgende vuistregel: hoe dichter de woningen bij het nieuwe park liggen, hoe duurder ze worden. T&T wil voor die grotere zone eerstdaags een bouwaanvraag indienen.

De meest exclusieve woningen op de Thurn & Taxissite zullen overigens niet in die zone van 80.000 vierkante meter komen, maar aan de overzijde van het park. “De toekomstige bewoners zullen daar een prachtig uitzicht hebben, zowel over de historische gebouwen van site als over de skyline van de Noordwijk, het Brusselse Manhattan”, zegt directeur Michel De Bièvre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni