Dertien personen opgepakt bij terreuronderzoek

© brusselnieuws.be
16/01/2015

Bij de acties in het kader van het terreuronderzoek donderdagavond zijn dertien opgepakt, van wie twaalf in Brussel. Er vonden huiszoekingen plaats in Molenbeek, Anderlecht, Brussel en Sint-Agatha-Berchem. Dat heeft het parket vrijdag gezegd op een persconferentie.

In Molenbeek vonden zes huiszoekingen plaats, in Brussel, Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht telkens een. Daarbij werden twaalf personen opgepakt van wie negen in Molenbeek en twee in Brussel. Bij een huiszoeking in Molenbeek werd een handvuurwapen aangetroffen. De voornaamste actie vond plaats in Verviers. Daarbij werden twee mensen door de ordediensten gedood. Ook in Frankrijk werden twee personen opgepakt. Ons land zal hun uitlevering vragen. Ook in Liedekerke werd een huiszoeking uitgevoerd.

“De operatie had als doel een terroristische cel en haar logistiek netwerk te ontmantelen”, zegt het parket. “Zij hadden tot doel agenten op de openbare weg of in commissariaten te vermoorden. Een aanslag door deze groep was een kwestie van dagen of zelfs uren.”

Of het doelwit van de aanslag zich in Brussel bevond, kon het parket niet zeggen. "Ze planden aanslagen over heel het land", zegt het parket. "Die konden dus eender waar plaatsvinden."

Het parket bevestigde eveneens dat verscheidene van de arrestanten gevochten hadden in Syrië. Om hoeveel mensen het gaat, is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni