13 nieuwe woningen voor Rouppewijk

© brusselnieuws.be
23/09/2015

In het centrum van Brussel zijn 2 appartementsgebouwen ingehuldigd in het kader van wijkcontract 'Rouppe'. Goed voor 13 woningen voor gezinnen met lage inkomens. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepenen Mohamed Ouriaghli (PS) en Ans Persoons (SP.A) hebben de gebouwen aan het Rouppeplein en Nieuwland ingehuldigd.

Het eerste gebouw op het Rouppeplein was ooit eigendom van de socialistische vakbond (ABVV). De stad heeft het aangekocht en er nu zeven woningen en een handelspand in ondergebracht. Het tweede gebouw werd opgetrokken in Nieuwland achter het Rouppeplein. Het energiezuinige gebouw zal 6 gezinnen huisvesten. Een opvallende plantengevel en een hedendaagse gevel trekken meteen de aandacht. In een communiqué heet het dat het gebouw zo wil bijdragen tot "de vergroening van de Noord-Zuidverbinding."

De residenties maken deel uit van het wijkcontract ‘Rouppe’. Huisvesting vormt een belangrijke poot in de ontwikkeling van de wijk en in de strijd tegen de verkrotting. In totaal investeren de Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Federale Overheid ongeveer 25 miljoen euro in de dynamische herwaardering van dit deel van de Vijfhoek.

“Met de inhuldiging van de nieuwe woningen is het wijkcontract Rouppe bijna afgerond. De heraanleg van de Zuidstraat en de realisatie van de sokkel van het 'eiland Krakeel' staan nog voor de deur”, verduidelijkt Schepen Ans Persoons in een persbericht.

Naast de twee projecten uitgevoerd door de Grondregie werden twee andere gedragen door de privésector, met als resultaat acht nieuwe studentenwoningen en drieëndertig appartementen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni