1,2 miljoen euro voor restauratie Théâtre des Galeries

© brusselnieuws.be
13/11/2015

De Brusselse regering heeft beslist om 1,2 miljoen euro vrij te maken voor de renovatie van het Théâtre des Galeries. Dat ligt in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en is een beschermd monument.

Het theater werd in 1847 gebouwd naar de plannen van architect Jean-Pierre Cluysenaar. Oorspronkelijk ontworpen in Italiaanse stijl kreeg het een modern jasje tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zaal getuigt als enige van de stijl en de periode van toen in Brussel en zal dankzij de voorbeeldige restauratie weer helemaal haar glans terugwinnen.

Eigenaar is de vennootschap van de Sint-Hubertusgalerijen. Die diende bij de Dienst Monumenten en Landschappen een subsidieaanvraag in voor de restauratie en renovatie, met inbegrip van de zetels, de toneeltoren, de verf, het lood en de verguldingen.

"Het Théâtre des Galeries is een gevestigde naam in Brussel die het waard is om zijn verfijnde karakter terug te krijgen", zegt minister-president Rudi Vervoort (PS). "Mettertijd zal de erfgoedkundige waarde van zijn bijzondere stijl nog toenemen. Het is dus belangrijk dat het bewaard blijft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni