108 nieuwe woningen gepland aan Roodebeek

JCO
© brusselnieuws.be
22/10/2014

De Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) plant een groot woningproject vlakbij metro Roodebeek. Van de 108 woningen zal vier vijfde sociaal zijn. In dezelfde uithoek van het gewest verrezen het voorbije decennium al honderden woningen.

Het project moet er komen op een stuk groen dat ten noorden ligt van de huidige parking aan Roodebeek.

De 108 woningen zijn onderverdeeld in 88 sociale woningen en 20 middenklasse appartementen. Daar bovenop worden ook nog eens ondergrondse 72 parkeerplaatsen voorzien.

De BGHM hoopt met het nieuwe project een deel van de woningnood in het Gewest te lenigen. “Die hebben we overal nodig, in elke gemeente”, zegt directeur Yves Lemmens. “Bovendien zal dit project de sociale mix in de buurt bevorderen. Het is ook zo dat Sint-Lambrechts proportioneel minder sociale woningen telt.”

In de buurt tussen de Marcel Thirylaan en het Woluwedal werden de laatste jaren heel wat woningprojecten gerealiseerd, hoofdzakelijk voor middenklassers.

De buurt kon tijdens een infovergadering vorige woensdag kennis maken met het project. Volgens de BGHM verliep die vergadering gunstig. Het openbaar onderzoek naar het project loopt nog tot 23 oktober. De overlegcommissie staat voor 7 november op de agenda. Als daar een gunstig advies uit de bus komt, ligt de weg naar een bouwvergunning open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni