© TéléBruxelles

108-jarige Antoinette Melis gevierd als oudste inwoner van Brussel

© brusselnieuws.be
02/10/2015

In Molenbeek is vrijdagnamiddag, in kasteel Karreveld, de oudste inwoner van Brussel gevierd. De 108-jarige Antoinette Melis is de op vier na oudste Belg.

Melis, die haar hele leven in Anderlecht heeft gewoond, verblijft sinds 2007 in bejaardentehuis Paloke in Sint-Jans-Molenbeek. Oud worden zit bij haar blijkbaar in de genen want haar moeder werd 99 jaar oud, en haar zus 104.

"108 is vrij uitzonderlijk, toch zijn er in België op dit moment nog vier mensen die ouder zijn dan Antoinette Melis en wij hebben toch al meer dan honderd mensen geteld in België die de leeftijd van 108 gehaald hebben. We zijn daarvoor teruggegaan tot in de zeventiende eeuw", aldus Anthony Croes-Lacroix. Hij is lid van de Gerontology Research Group die onderzoek voert naar honderdjarigen. Tegenwoordig leggen de onderzoekers zich toe op mensen die de honderd jaar al flink overstijgen, "want er zijn ongeveer 2.000 honderdjarigen in België."

Antoinette Melis werd in een koets van het rusthuis naar kasteel Karreveld gereden. Daar werd ze opgewacht door burgemeester Françoise Schepmans, de schepen van Burgerlijke Stand en haar familie en vrienden. De 108-jarige werd er ook overladen met cadeaus: ze kreeg onder andere een felicitatiebrief van het paleis en een truitje van voetbalclub RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni