Sint-Gorikscafé specialiseert in gin en conserven

© brusselnieuws.be
13/03/2015

Gin & Tin heet het nieuwe concept dat de bar van Hotel Saint-Géry moet onderscheiden van de vele andere zaken op het gelijknamige plein. Mensen kunnen er terecht voor hoogstaande gin en/of een kleine hap uit conserven. De inspiratie voor dat laatste komt uit Portugal.

Lees ook: Café: De Belmonte

De Belmonte, het café van Hotel Saint-Géry, "ziet er wel goed uit, maar heeft niet uitzonderlijk veel ziel." Zo omschreef de recensent van uitmagazine Agenda het café kort na de opening twee jaar geleden.

De uitbaters van het hotel zaten ondertussen niet stil en zochten naar manieren om hun bar een eigen identiteit aan te meten. Begin dit jaar werd daarom het concept gin & tin gelanceerd. De bar beschikt nu over een uitgebreide ginkaart, en heeft een assortiment van wel honderd conserven. Klanten kunnen zo een hapje sardienen, inktvis of olijven eten bij hun glas.

"Het café miste persoonlijkheid", geeft manager Dirk Allemand toe. "Daarom zijn we op zoek gegaan naar iets wat anderen niet doen, zonder te moeten investeren in personeel of keukeninfrastructuur."

De combinatie van gin en conserven kwam uit de bus. "Gin is al ingeburgerd in vele andere steden, maar in Brussel zijn er nog niet veel plaatsen met een uitgebreide ginkaart. Mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige gin weten ons dan ook te vinden. We serveren die met de juiste tonic en kruiden."

Portugese connectie
Voor zo'n gin-tonic moet u al snel 10 tot zelfs 17 euro neertellen. Een hapje uit blik kost meestal tussen de 8 en 12 euro. Daarbij krijgt u ook brood en een slaatje. De Belmonte mikt zo op een meer veeleisend publiek dan de doorsnee cocktailbar rond Sint-Goriks.

"Het mooie is dat zowel de gins als de conserven producten zijn met een verhaal", aldus nog Allemand. Meer uitleg over de oorsprong en context van alle producten is dan ook te vinden op de kaart.

Heel wat conserven komen uit Portugal en dat is ook het land waar het café de spreekwoordelijke mosterd haalt. Het land heeft een rijke traditie op vlak van vooral vis in conserven. De naam van het café verwijst ook al naar een dorp in Portugal waar de eigenaars van het hotel een band mee hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni