R1493 signora Ava

Resto: Signora Ava

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
06/10/2015

Ooit gehoord van Ockhams scheermes? Dat is een principe uit de kennistheorie dat je zou kunnen samenvatten als: waarom iets moeilijk maken als het ook simpel kan? Helaas is dat inzicht onbekend bij veel restaurateurs die zich verplicht voelen om voortdurend extra laagjes toe te voegen, om te verdoezelen hoe hol hun project eigenlijk is. Wel, Signora Ava doet compleet het tegenovergestelde.

De plek, gehuisd in een oude bistro in de Vlaamsesteenweg, wijdt zich volledig aan de Italiaanse keuken. Chef Enzo begon een nieuw bestaan door zijn plek in het prestigieuze Bocconi in te ruilen voor deze pretentieloze gelegenheid die hij samen met een gastvrije jonge vrouw uitbaat. De inrichting op zich is al een toonbeeld van goede smaak en eenvoud: een kruidenierstoog met pekelwaren en cis-Alpijnse producten, rekken in gerecycleerd hout, objets trouvés van de vlooienmarkt, gechineerde verlichting, geruite placemats…

In dezelfde sfeer opteert de keuken voor de geest zelf van de Italiaanse gastronomie, lees: superieure producten die zuiver en correct op tafel belanden. Onze lunch (€15), bestaande uit een reeks antipasti, een hoofdgerecht en een glas wijn, bleek een schot in de roos. Bij de antipasti vonden we enkele schijfjes Caciocavallo, een kaas van het type pasta filata uit het zuiden van het land, coppa en mortadella met pistachenoten. Alles, zoals het hoort, vers versneden en bestrooid met oreganobloemen. Ons hoofdgerecht bestond uit paccheri, een soort korte pastabuisjes met een voor het Belgische palet behoorlijk radicale cuisson, maar een absoluut genot voor de liefhebbers, begeleid met fijn geraspte pecorino en sappige stukjes buffelworst in een tomatensaus met een mooi uitgebalanceerde aciditeit.

En dan nog een woordje van hulde voor de perfecte selectie wijnen, die allemaal Italiaans zijn, zoals de sangiovese van bij Caldora in de Abruzzen.

open: di van 18.30 > 22.30 en wo > za van 12 > 14.30 & 18.30 > 22.30

0466 33 59 25

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni