R1462 l'atelier sushi c Saskia Vanderstichele

Resto: L'Atelier du Sushi

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
23/02/2015

De Schaarbekenaars zijn bij deze betrapt op het achterhouden van een geheim: Atelier du Sushi is een piepklein zaakje met maar drie tafels dat best een bezoek waard is. Chef Ivan David is dan zelf wel geen Japanner, maar hij is wel in de leer gegaan bij de ‘echten’ om de kunst van kleefrijst en rauwe vis onder de knie te krijgen.

Het aanbod van Ivan David is minder uitgebreid dan dat van bekende sushiketens en bevat ook minder fantasietjes. Maar wat hij serveert is wel rechttoe rechtaan en zeer redelijk geprijsd. Als hij een bepaald gerecht niet vers genoeg kan serveren, zal hij dat ook eerlijk zeggen en een alternatief voorstellen. Zo hebben we ze graag.

Om zoveel mogelijk te kunnen proeven, deelden we met z’n tweeën een gemengd assortiment (€8) en een menu Shin’Gao (€20), bestaande uit een misosoepje met zalm, vier gekaramelliseerde kippenbrochetten, vier gyozaravioli gevuld met kip en kruiden, vier sushi’s, zes maki en vier sashimi. Dit leverde ons een tafel vol eten op, waar we amper doorheen raakten. De enorme kom soep was lekker maar wat braaf gekruid, maar de kippenspiesjes maakten dat meteen goed. En de ravioli zorgden voor het hoogtepunt van de maaltijd, met hun heerlijke vulling en dito lookparfum.

De sushi, maki en sashimi hadden één ding gemeen: ze waren groot. Wie ooit al eens heeft geprobeerd om het zwarte norivelletje van een maki in tweeën te bijten, heeft geleerd dat er geen andere oplossing bestaat dan het ding gewoon in één keer in je mond te proppen. Laat ons zeggen dat er die middag enkele lange stiltes vielen aan onze tafel... Gelukkig waren ze ook lekker, en vers.

We spoelden de hap door met een flesje Japans Asahi-bier, dat gelukkig licht genoeg was om ons te doen vergeten dat we eigenlijk geen bier lusten. Een kopje warme sake kunnen we u anders ook wel aanbevelen met dit koude weer, want Atelier du Sushi was oorspronkelijk als meeneemzaak ingericht en heeft (nog) geen verwarming. Kanpai!

gesloten op zaterdagmiddag en zondag

02 736 21 61

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni