R1446 Comptoir des Galleries
© Saskia Vanderstichele

Resto: Comptoir des Galeries

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
14/10/2014

Met het Hôtel des Galeries beschikt Brussel eindelijk over een echt charmehotel, mét een klassevolle eetruimte die we deze week wilden uitproberen. Alleen hebben we onze tafel nooit bereikt. Onderweg zijn we blijven hangen in het voorvertrek van het restaurant, een lange gang waar een lunch uit het vuistje in tapasstijl werd aangeboden.

Dat merkwaardig goedgekozen concept – een voorbeeld van ware ‘buffetgastronomie’ – wil het blazoen oppoetsen van de snelle middaghap. De geniale inval met Parijse toets hebben we te danken aan de chefs Julien Burlat – van het Antwerpse Dôme – en Benjamin Lagarde – vroeger werkzaam bij Bowery.

De sfeer in deze lange ruimte op twee verdiepingen was meteen ontspannen. Estheten kijken zich hier, tussen de vintage krukjes van Baumann, de betegelde toog en de spiegels waarop de dagsuggesties staan geschreven, de ogen uit. Wij installeerden ons tegenover de chef, die in alle transparantie werkt.

De lunchformule (€9) geeft de keuze tussen een bun (een op een hamburgerbroodje geïnspireerde sandwich) en twee huisgemaakte kroketten. De bereidingen oogden simpel, maar bleken intense arbeid te verhullen. Dat bewees de bun met pastrami: het rundvlees werd hier gedurende 12 uur gerookt om dan à la minute aangebraden te worden. We kregen het voorgeschoteld op zelfgemaakt brood, warm maar niet gekleurd, gedrenkt in olie, en met raketsla en savora, een zachte mosterd die het geheel deed geuren naar noten en zelfs peperkoek. Een heuse lekkernij.

De kroketten waren van hetzelfde niveau. De eerste, met comté-kaas, ontplofte in de mond, terwijl de tweede, met garnalen, niet minder dan een voorbeeld was: tegelijk krokant en met een heerlijke bisquesmaak. Deze perfecte lunch lieten we vergezellen van een glas wijn uit de Rhône, de Cuvée des Galets (€5), die een mooie portie rijpe vruchten aan het geheel toevoegde.

Ons advies? Bezoek deze plek tijdens het aperitief, en loop het risico hier niet meer weg te raken...

open: di > za: 12 > 23.00

02 213 74 74

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni