Gastronomie: allereerste editie Taste of Brussels

KM
© Brussel Deze Week
17/09/2014

Wie dacht dat de landbouwsector al een halve eeuw geleden verdween uit de hoofdstad, heeft het flink mis. Het krioelt er immers van de kleine onderneminkjes die op inventieve wijze elke beschikbare vierkante centimeter benutten om duurzame én lekkere producten te maken voor de Brusselaars. Ze stellen zich nu vrijdag aan u voor tijdens Taste Of Brussels.

Lekker eten is weer helemaal in, en achter een fornuis staan is hotter dan ooit. Maar wélke ingrediënten je precies in je kookpotten gooit, bepaalt niet alleen de smaak van je gerecht, maar heeft ook een flinke impact op het milieu. Daarom lanceert ondernemerscentrum Partnerdorp in samenwerking met Leefmilieu Brussel vrijdag de allereerste editie van Taste of Brussels. Met dit evenement willen de initiatiefnemers stedelijke voedselproducenten en -verdelers in de kijker zetten. Want ook al is Brussel een grote stad, toch worden er verrassend veel artisanale landbouwproducten gekweekt, geteeld of bereid.

Ondernemerscentrum Partnerdorp in Sint-Gillis is gespecialiseerd in het begeleiden van duurzame ondernemers, en werkt al enkele jaren aan het uitbouwen van een competentiecentrum rond duurzame voeding. Het biedt ook ruimte voor het opzetten van experimentele productierondes van bijvoorbeeld paddenstoelen en insecten, en omvat nu ook zelfs een aquaponieserre die plantenteelt en viskweek combineert.

Taste of Brussels wil ondernemers, landbouwers, handelaars, wetenschappers én het grote publiek samenbrengen om het lokale, stedelijke landbouwnetwerk verder te verstevigen.

Bij de exposanten staan heel wat interessante initiatieven, zoals Groen en Blauw Huis dat via sociale economie en landbouw in de stadsrand combineert om de Neerpedewijk een nieuwe impuls te geven. Of Little food, dat krekels kweekt voor gastronomische restaurants. Iets te avontuurlijk voor u? Dan misschien liever wat kaas bereid van schapenmelk uit Watermaal-Bosvoorde of wat waterkers van La Cressonnière, een project met mensen met een handicap in Laken, door te spoelen met een biertje uit een (momenteel nog dakloze) micro-brouwerij?

Al deze producten zullen door sterrenchef Stefan Jacobs van restaurant Va Doux Vent en Valérie Lepla van Pistolet Original worden verwerkt in culinaire creaties. Broodje Brusselse krekel, iemand?

Taste of Brussels

data: 19/09, vanaf 14u

waar: ondernemerscentrum Partnerdorp, Fernand Bernierstraat 15, Sint-Gillis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni