350.000 bezoekers voor Brussels Jazz Marathon

© brusselnieuws.be
26/05/2015

De twintigste editie van de Brussels Jazz Marathon heeft het voorbije weekend zo’n 350.000 mensen gelokt. Het succes is volgens de organisatoren te danken aan het goede weer en de aangepaste programmering.

Doorgaans komen er op de Jazz Marathon tussen de 300.000 en de 350.000 bezoekers af, een aantal dat voor deze feesteditie dus werd overtroffen.

De organisatoren zijn blij dat naast het traditionele publiek ook steeds meer jongeren worden bereikt. Dat gebeurt onder meer door de programmering van jonge talenten van het conservatorium.

Onder de uitschieters waren de Bob Marley-tribute van Bilou Doneu op de Grote Markt op vrijdagavond en het trio rond de Canadese zangeres Leila Biali en de afsluiter op de Grote Markt Boogie Belgique zaterdag.

Ook de Smartcity App werd volgens de organisatoren goed onthaald. Voor het eerst konden de bezoekers een app gebruiken voor onder meer een livestream met zes camera's en een overzicht van de speciaal ingelegde bussen. De wachtende reizigers konden die bussen op een kaart volgen.

De Jazz Marathon vindt in 2016 plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni