Het slechte zomerweer is niet leuk voor de horeca en voor sportbeoefenaars, maar is dan weer mooi meegenomen voor de musea. Zo noteert het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen een stijging van 40 procent tegenover vorig jaar. Bozar heeft het zelfs over een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Bij het regenweer van juli is het niet verwonderlijk dat Brusselaars en toeristen hun toevlucht zoeken tot binnenactiviteiten. Het Museum voor Natuurwetenschappen - met de dino's altijd goed voor een familie-uitstap - kende in juli een stijging van 40 procent van het aantal bezoekers in vergelijking met vorig jaar, weet woordvoerster Yannick Siebens. Het museum kreeg deze maand om en bij de 25.000 bezoekers over de vloer. Onder hen veel gezinnen met kinderen en vele Belgische toeristen. Onder de buitenlandse toeristen staan de Spanjaarden en Fransen op kop.

Jeff Wall
Bij Bozar is de stijging nog groter. "Onze zomertentoonstellingen lokken twee keer zoveel volk dan vorig jaar," verheugt Adinda Van Geystelen, vice-artistiek directeur, zich.

Dat heeft enerzijds met het slechte weer te maken, maar anderzijds ook met de tentoonstellingen zelf: vooral de tentoonstelling van en rond kunstenaar Jeff Wall doet het goed, met op anderhalf maand tijd ongeveer 26.000 bezoekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni