Passa Porta literatuurquiz met schrijvers en een dj

An Devroe
© Brussel Deze Week
18/10/2013
Wat weet u over de Passa Porta literatuurquiz in café Kafka? Dat u erbij was op de eerste editie van 6 november 2013 om 20 uur. Dat tussendoor schrijvers en performers als Antoine Boute, Nick Defour, An Mertens en Filip Rogiers uit eigen werk voorlazen en dat dj Lizzy Limonka voor en na voor extra grooves zorgde.

"De gezellige sfeer primeert. Bij een goede quiz moet élke deelnemer het gevoel hebben dat hij iets heeft bijgedragen aan de prestatie van zijn team. Achteraf moet niemand naar huis met het besef dat hij of zij niets heeft kunnen antwoorden," zegt literair journalist Michiel Leen, die samen met BDW-eindredacteur Ken Lambeets de quiz organiseert. "Ken verkent al langer literatuurquizzen in Utrecht en Amsterdam die plaatsvinden in bruine kroegen. Ook in Antwerpen bestaat er een tweejaarlijkse literatuurquiz, maar dan in een grote zaal. In Café Kafka hangt de juiste sfeer en - je zou het bijna vergeten - het café is ook genoemd naar een schrijver."

"Voor de vragen zaten Ken en ik geregeld samen, hoewel een en ander vaak bleef gisten en de betere vragen pas achteraf op café kwamen. Enkele klassieke vragen zullen niet ontbreken, er zijn tenslotte vragenronden over Wereldliteratuur, Nederlandstalige literatuur en Hugo Claus, maar er zijn ook specifiekere vragenronden over literatuur in Brussel en over het internationaal literatuurhuis Passa Porta, waar we in het archief mochten duiken."

Inschrijven voor 04/11 via info@passaporta.be, teams van 3 tot 4 personen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni