'Ne me quitte pas' wint Brusselse Top 100

EVC
© brusselnieuws.be
17/11/2012
Het nummer 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel eindigt op nummer 1 van de Top 100 van FM Brussel. De Brusselse Top 100 was de hele dag niet alleen te horen op de stadszender, maar ook in de Brusselse metrostations.

Met het nummer Ne me quitte pas van Jacques Brel kozen de luisteraars van FM Brussel voor een absolute klassieker van de Franstalige chanson. Jacques Brel schreef het nummer in 1959, na zijn breuk met Suzanne Gabriello, hoewel hij het was die haar verliet. In 1961 nam hij ook een Nederlandse versie op, Laat me niet alleen.

De Engelstalige versie van het nummer kent talloze bekende vertolkers, gaande van Ray Charles en David Bowie tot Marc Almond en Madonna.

De tweede editie van de Brusselse Top 100 was zaterdag van 9 tot 17 uur te horen op FM Brussel, en vanaf 11 uur ook in de Brusselse metrostations.

Brel volgt Arno op, die vorig jaar met Les Yeux de ma mère als eerste eindigde.

Anno 2012 stonden behalve Brel ook Arno (opnieuw met Les yeux de ma mère) en Daan (met Housewife) op het muzikale hoofdpodium.

De Top 100 telt dit jaar 28 nieuwkomers. Arno heeft 7 noteringen (met TC Matic inbegrepen, red.), Lange Jojo, Will Tura en Vaya Con Dios hebben er elk 5, Daan en Raymond vh Groenewoud hebben er 4. Brel had met Bruxelles op plaats 6 ook nog een andere song in de top 10.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni