De bibliotheek op het Muntplein blijft na 1 januari een uurtje langer open op zaterdagen. Op donderdagen verdwijnt het extra openingsuur. De veranderingen volgen uit een analyse van bezoekerscijfers en opmerkingen van gebruikers.

De voorbije maanden was Muntpunt op weekdagen open tot 20 uur, maar op donderdag sloten de deuren pas om 21 uur. "Uit het onderzoek is echter gebleken dat maar weinig mensen gebruik maken van het extra openingsuur op donderdag", klinkt het in een persbericht. "Tegelijk is gebleken dat men de sluiting om 17 uur op zaterdag te vroeg vindt. Dus hebben we beslist om in 2014 op donderdag een uurtje vroeger te sluiten en op zaterdag een uurtje later."

Met de snelle bijsturing wil Muntpunt inspelen op de verwachtingen van de bezoekers. "Muntpunt positioneert zich als vraaggerichte organisatie", zegt algemeen directeur Ann Van Driessche. "Wij zijn niet te beroerd om eerdere beslissingen te herzien als blijkt dat we niet beantwoorden aan de vraag. Je moet dat in een snel veranderende samenleving ook durven doen, anders blijf je achter de zaken aan lopen."

Het communicatiehuis is vanaf 2 janurai 2014 dus elke weekdag open van 10 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur. Op 24 en 31 december sluit de bib uitzonderlijk om 16 uur. Op 25 en 26 december en op 1 januari is Muntpunt gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni