Levensgroot standbeeld Kuifje op Grote Zavel

© brusselnieuws.be
22/10/2011
Vrijdagavond heeft de Brusselse schepen van Cultuur Hamza Fassi-Fihri (CDH) een levensgroot standbeeld van stripheld Kuifje ingehuldigd. Kuifje en zijn hond Bobbie staan vanaf nu aan de ingang van Comics Village op de Grote Zavel.

De bronzen sculptuur van kunstenaar Nat Neujean is 1,8 meter groot. Het is een bronzen replica van een origineel uit 1975, dat destijds een cadeau van Neujean voor Kuifje-auteur Hergé was.

"Hergé wou dat ik Kuifje met jeans afbeeldde, maar ik heb het op mijn manier gedaan. Ik ken mijn vak," aldus de nu 88-jarige kunstenaar. Een eerste exemplaar van het Kuifje-standbeeld werd in 1976 ingehuldigd in het Wolvendael Park in Ukkel, maar werd het doelwit van vandalen. Een bronzen replica kwam in het bezit van Francis Slomka, de eigenaar van Comics Village, die het voortaan aan de ingang van zijn galerie-bookshop-café tentoonstelt.

Op het Grote Zavel kwamen vrijdagavond zelfs Japanse cameraploegen het standbeeld filmen. Het hele weekend lang zijn er verschillende Kuifje-evenementen in Brussel naar aanleiding van de avant-première van de Kuifje-film The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni