1473 KFDA rispoli1

Kunstenfestivaldesarts start met performance aan Beurs

© FM Brussel
08/05/2015

Vrijdag gaat het Kunstenfestivaldesarts van start met een performance op de trappen van het Beursgebouw. Nog tot het einde van de maand staat Brussel helemaal in het teken van de kunst.

Het is de twintigste editie van het festival, dat een mix tussen bekende namen en jong talent biedt. Op het programma staan onder meer voorstellingen van Anne Teresa de Keersmaeker en Rosas, en Milo Rau en zijn International Institute of Political Murder.

Het thema is "The Time We Share", dat gaat over de tijd die artiesten en bezoekers delen in een theaterzaal, maar ook de tijd waarin we leven. Het festival start vrijdagavond, met een performance van de Brusselse kunstenares Anna Rispoli en twee betogers op de trappen van het Beursgebouw.

Een iconische plaats, zegt ze zelf. "Mensen ontmoeten elkaar spontaan, maar organiseren er ook politieke demonstraties. Vooral kleine minderheden die een stem zoeken voor soms verafgelegen onderwerpen, vinden hier een plek. Ze komen hier omdat ze zichtbaar zijn voor de hele stad, en niet enkel politici. Ze richten zich tot de burgersamenleving."

Het Kunstenfestivaldesarts loopt tot 30 mei, in een twintigtal theaters en kunstencentra in de stad. Het hoofdkwartier van het festival is dit jaar de Beursschouwburg.

Stadsradio FM Brussel zendt vrijdagavond live uit vanop het Kunstenfestivaldesarts, van 16 tot 19 uur aan de Ortsstraat bij de Beursschouwburg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni