Jongere huisstijl voor Zinnema

JMB
© Brussel Deze Week
12/09/2013
Zinnema verjongt en verbreedt zijn werking tot 'talentenhuis voor Brussel'. Vandaag lanceert de amateurkunstentempel een nieuw logo en gebruiksvriendelijkere website. Na nieuwjaar wordt het aanbod in drie talen gepromoot, nu al is de website tweetalig.

Bevoegd minister Bruno De Lille (Groen) drukt op 12 september op de knop om de nieuwe website te onthullen. Meteen goed voor extra gebruiksgemak, voor wie een opnamestudio of zaal reserveert, zakelijk advies zoekt, de seizoensprogrammering uitvlooit of interactief (met Instagram, Twitter of Facebook) de talentontdekkingen van Zinnema wil delen met de sociale media. "We merken dat een nieuw, jong publiek van artiesten ons beter kent, vandaar de broodnodige restyling, met logovernieuwing," bekent Zinnema-topvrouw Nathalie De Boelpaep. "Tegelijkertijd willen we geen breuk met het verleden en de vertrouwde gebruikers. Datgene waarvoor we bekend zijn, zoals de jamsessions, blijven we aanbieden. Maar nu betrekken we hierin eigenzinnige nieuwkomers zoals de groep Hong Kong Dong (Sarah Yu en Boris Zeebroek). Amateurmuzikanten kunnen met hen aan de slag in ons talentenhuis."

Zinnema zet de volgende seizoenen één sector extra in de verf. "Voor 2013-2014 is dat dans, het volgende seizoen theater," zegt De Boelpaep. "Choreograaf Ugo Dehaes (PARTS/Meg Stuart) is nu onze danscurator. Hij gaat de dansprojecten met amateurartiesten vormgeven en een programma op de affiche zetten, onder meer met kinderen van acht tot twaalf jaar. Verder komt het Collectief Verloren als theatergroep in residentie. Radio Vintage wordt een nieuw concept voor koor, Open Voice gaat ieders stem 'ontdekken en coachen'.

Daarvoor trekken we genre-professionals aan, als slamdichter Seckou Ouologuem (voor een mix van rap en poëzie). Naast het artistieke gaat Zinnema ook verder specialiseren in advies, over (inter)nationale auteursrechten tot gebruik van sociale media en nieuwe technologieën.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni