Bloementapijt dit jaar in teken van Turkse migratie

© brusselnieuws.be
14/05/2014

Van 14 tot 17 augustus komt er voor de negentiende keer een bloementapijt op de Grote Markt. Dit jaar viert het tapijt 50 jaar Turkse migratie in België door de motieven te volgen van typisch Turkse en Ottomaanse tapijten.

De Stad Brussel heeft woensdagmiddag haar plannen bekend gemaakt voor de negentiende editie van het bloementapijt op de Grote Markt. Ongeveer 120 vrijwilligers zullen het tapijt van bijna 600.000 begonia’s in minder dan vier uur installeren.

De bouw van het tapijt, dat 77 op 24 meter groot wordt, zal live via webcam te volgen zijn op de website van de Stad Brussel.

Deze editie staat in teken van 50 jaar Turkse immigratie naar België. “Het bloementapijt wordt geïnspireerd door Turkse en Ottomaanse ‘kelims’, of tapijten,” zegt burgemeester Yvan Mayeur (PS). “Het is een manier om de Turkse migratie op een positieve manier te vieren.”

Elke avond om 22, 22.30 en 23 uur vindt een licht- en geluidsshow plaats op de Grote Markt. Voor de inhuldiging zal de muziek het denkbeeldige epos vertellen van een groep nomaden die door de Anatolische velden trekken.

Het bloementapijt vanuit het Stadhuis bekijken zal vijf euro kosten. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni