Art Brussels lokt 30.000 bezoekers

© brusselnieuws.be
25/04/2013
De organisatoren van Art Brussels blikken tevreden terug op de 31ste editie van Art Brussels. De nieuwe artistiek directeur Katerina Gregos drukte meteen haar stempel op de kunstbeurs, die door 30.432 mensen werd bezocht.

Bij vorige editie waren er 31.000 bezoekers. Volgens Art Brussels vonden er evenwel meer curatoren en vertegenwoordigers van binnen- en buitenlandse musea, en andere actoren uit de kunstwereld de weg naar de kunstbeurs. Precieze cijfers over de verkoop zijn niet voorhanden.

De Pirelli Prize (10.000 euro) voor de beste solotentoonstelling op de beurs, geselecteerd door het Verzamelaarscomité van Art Brussels, gaat naar David Brognon en Stéphanie Rollin, bij de Brusselse galerie Albert Baronian.

De Karen Renders Award voor de beste jonge galerie, genoemd naar de vorig jaar overleden directrice van Art Brussels, gaat naar galerie D+T Project. Die wordt geprezen voor "het intelligent bedacht project rond het concept van identiteit".

Hostessen
De beurs stak dit jaar in een nieuw kleedje. De look & feel van Art Brussels werd onder handen genomen door de Brusselse designer Tom Mares en kunstenaar Walt Van Beek. Hun scenografie vatte de beurs op als een Art City. De registratie gebeurde in luchthavenstijl en de hostessen kregen door ontwerpsters Natacha Cadonici & Miss V. een gepaste outfit aangemeten. Kunstenaar Kendell Geers was verantwoordelijk voor de Art Brussels draagtas.

Ook nieuw was The Cinema, een ruimte met vintage cinemazetels waar video's en kortfilms werden vertoond. En dan was er ook The Stag, platform voor debatten en performances.

De 32ste editie van Art Brussels heeft plaats van 24 tot en met 27 april 2014 in de hallen 1 en 3 van Brussels Expo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni