De 11 juliviering wordt vanaf dit jaar georganiseerd door het nieuwe cultuur- en communicatiehuis Muntpunt. De nadruk komt op dans te liggen. De Ancienne Belgique staat niet langer in voor de organisatie.

De officiële Vlaamse feestdag in Brussel krijgt vanaf dit jaar een nieuwe invulling. Muntpunt krijgt de organisatie in handen en organiseert een dansfeest samen met Radio Modern. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van swingfeesten.

Op de Grote Markt is er op 11 juli een retro dansspektakel met initiaties als lindy hop, swing en hoola hoop. Op het zopas vernieuwde Muntplein wordt daarnaast voor een jonger publiek Radio Ultra Modern gepresenteerd.

"De locaties worden ook sfeervol aangekleed zodat de hoofdstad die dag ook magische allures krijgt", laat minister voor Brussel Smet (SP.A) weten in een persbericht. "Op de Vlaamse feestdag tonen we trots al onze inspanningen om van Brussel een leefbare, open, meertalige stad te maken, en die trots willen we delen met onze buren op een feest."

Het is de eerste keer dat het nieuwe informatiecentrum Muntpunt de Vlaamse feestdag in Brussel organiseert. Tot nu toe was het de Ancienne Belgique die het programma in elkaar stak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni