Nederlanders kiezen voor frieten van Maison Antoine

© FM Brussel
21/08/2008
Frituur Maison Antoine op het Jourdanplein in Etterbeek heeft een uitstekende reputatie en die gaat zelfs tot bij onze noorderburen. De Nederlandse Volkskrant riep de frituur onlangs uit tot het Beste Frietkot van Brussel. Het geheim van de heerlijke frieten: rundvet en de juiste aardappel.

De start van Maison Antoine gaat zo'n zestig jaar terug. In de jaren veertig van vorige eeuw bouwde stichter Antoine een ziekenwagen om tot frietkot. Die plaatste hij op het Jourdanplein waar de frituur vandaag nog steeds zijn vaste standplaats heeft. Antonio Del Vecchio (getrouwd met de kleindochter van de stichter, red) is ondertussen wel de man achter Maison Antoine en de ambulance werd een gebouw van steen.

Frieten bakken gebeurt bij Maison Antoine niet in olie maar in rundvet dat dagelijks ververst wordt, en bij voorkeur met Belgische bintjes van Wolvertem. Volgens Del Vecchio een van de redenen waarom de frituur al meerdere malen in de prijzen viel en ook de Nederlanders nu voor zijn frituur kiezen.

Ook kenmerkend voor Maison Antoine zijn de puntzakken waarin de frieten geserveerd worden. In de trend van de kartonnen bakjes is Maison Antoine nooit meegestapt. De puntzakken worden er zelfs ter plaatste door het personeel geplooid.

Het succes van Maison Antoine laat zich ook merken in de lange wachtrijen, vooral op zondag moet je rekenen op een wachttijd van een uur. Wie zijn frietjes niet mee naar huis wil nemen, kan plaatsnemen op een van de vele terrasjes op het plein. De horecazaken zonder eigen keuken maken er geen probleem van als de frietjes bij hen opgegeten worden.

:: Frituur Maison Antoine, Jourdanplein, 1040 Etterbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni