Je zou het niet meteen verwachten, maar midden in een eerder residentiële buurt in Oudergem, in de Édouard Henrardstraat, ligt een niet te versmaden adresje: À Table. Het restaurant werd vier jaar geleden geopend door de Fransman Samuel Renoux, die voordien samen met zijn broer Antoine L’Achepot runde aan het Sint-Katelijneplein, maar uiteindelijk toch liever zijn eigen koers wilde varen. Nu combineert Renoux zijn eigen restaurant met zijn activiteiten als kok-aan-huis

Het resultaat is niet mis: in een smaakvol, ietwat donker decor komen zowel buurtbewoners op leeftijd als zakenlieden genieten van een smakelijke lunch of een lekker diner. De kaart bestaat uit een gedeelte à la carte (voorgerechten van ongeveer 10 euro, hoofdgerechten van ongeveer 15 euro), en een steeds veranderend menu du marché, een mooi aanbod waaruit je voor 35 euro drie gangen kunt kiezen. De coupe die je er als aperitief bij krijgt, vonden we persoonlijk nogal goedkoop smaken. Maar het eten zelf was prima: we smulden van de kroketjes van kreeft, geserveerd met een knapperig slaatje van grijze garnaaltjes en een vinaigrette met kreeftencoulis (€12,90), en vervolgens van een hazenfilet met bospaddenstoelen in een jus met cognac (€18,90). Mooie porties ook. Jammer genoeg faalde het restaurant een beetje voor onze gevreesde chocolademoussetest: die bleek nogal flets en futloos.

En nu we toch aan de minpuntjes zijn, wilden we nog even iets zeggen over de muziek. Die klonk zo stil maar techno-achtig uit de kleine luidsprekertjes, dat het de hele maaltijd leek of de chef in zijn keuken een sabayon stond op te kloppen. Maar al bij al vonden we À Table een verrassende ontdekking, die we u zonder schroom durven aan te bevelen.

gesloten: maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en zondagavond

02 673 63 47

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni