Resto: Le Tournant

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
07/12/2012
Het is een goedbewaard geheim dat Brussel met Saburo Inada (van Inada in Sint-Gillis) een gastronomische éminence grise in huis heeft. Purist Inada heeft zijn knowhow gelukkig overgeleverd aan de jonge chef Laurent Balancy, die recent de ploeg van Le Tournant is gaan versterken, geruggensteund door Denis Delcampe, de omgeschoolde producent van de langspeler Au cul du loup.

Balancy, afkomstig van La Réunion, veranderde radicaal de koers van Le Tournant, dat met zijn mix van traditionele Franse kost - als varkenskaantjes, terrines en kalfswangetjes - en internationale gerechten - als rougaille, een zelfgemaakte curry en ceviche (rauwe vis gemarineerd in citrussap) - sowieso al geen doordeweeks restaurant was. Om de reikwijdte van de koerswijziging, de spontaneïteit en gastronomische generositeit ten volle te kunnen ervaren, kiest u best voor het viergangenmenu (€36).

Toen wij er aanschoven, viel de aan één zijde gebakken sardine meteen in het oog. Vergezeld van komkommer, venkel en sojasaus bood de vis ons een frisse start van de maaltijd. De mooie opener werd gevolgd door een uitstekend stuk zeebaars, met een groene saus op basis van visbouillon, koriander en peterselie, die de culinaire kunst van Inada opriep.

De intensiteit nam nog toe toen we een gebraden kwartel kregen voorgezet met puree van zwarte Aomori-look - een wonderlijk Japans kruid -, spinazie en smaakvolle wortels, die met een combinatie van verfijning en explosieve kracht op onze smaakpapillen toesloegen. Als afsluiter kregen we pastinaakijs met een financier (een amandelgebakje) en gekruide rodevruchtengelei - wat ons voor de twee collega's in de keuken een mooie toekomst deed voorspellen. In de eetruimte voorzien de twee enthousiaste patrons, Philippe Mesnier en Baptiste Lardeux, de gerechten van informatieve commentaar en serveren aangepaste wijnen.

adres: Waversesteenweg 168 , Elsene, 02-502.61.65, batlardeux@gmail.com
open: dinsdag > vrijdag van 12.00 > 14.00 uur + dinsdag > zaterdag van 19 > 22.30 uur

02 502 61 65

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni