The place to
Het interieur is kraaknet met zijn tafels van blank hout, zijn heldere muren en grijze tegelvloer. We hadden ons wellicht in een Exki gewaand als Pascale ons niet had begroet met een galmende "Goeiedag!" In The Place To bedien je jezelf. Een klein plateau, borden, een saladebar gevuld met dagverse bereidingen, porties quiche die braafjes en warmpjes wachten tot iemand ze meeneemt. Wij nemen een gemengd bord (€5,30), tot de rand gevuld met suikerbiet met appels, een salade van penne met basilicum, linzen, venkel, sla, geraspte worteltjes… Het smaakt allemaal prima en heeft het voordeel dat je niet zelf tien verschillende groenten en peulvruchten moet klaarmaken voor één maaltijd. (Hebt u dat overigens al eens geprobeerd? Het is afmattend…) Bovendien is alles hier biologisch, waardoor we ook onze culinaire schulden kunnen aflossen.
De quiche van ui en honing (met een kleine salade: €6,35) is heel knapperig en doet de verse groenten sterker uitkomen. "Ik vind het super-, superlekker!" roept mijn kleine Nanette uit, en ze kondigt af dat ze hier vanaf nu alle dagen van haar leven wil eten. En dat was zelfs nog voor we proefden van de zeer geslaagde huisbereide chocolademousse (€2,10) en van de broodpudding (€2,10), een lekker, traditioneel, Brussels recept op basis van oud brood, melk, kandijsuiker, kaneel en in koffie geweekte rozijnen. Als u bij toeval in Schaarbeek verzeild raakt, is dit een uiterst aangenaam adresje.
Colignonplein 16-18, Schaarbeek
02-243.08.33,pascale@theplaceto.eu, www.theplaceto.eu
ma > vr 11 > 16.00
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.