Wist u dat Japanners hun eten soms koken? U denkt nu vast dat ik gek ben om te vermoeden dat dat volkje het hele jaar door niets dan rauwe vis eet, maar ik heb al die tijd nauwelijks iets anders voorgeschoteld gekregen in Japanse restaurants.

Dit keer is het mijn vriendin Charlotte, een avonturierster en veeleisende gastronome, die me op het spoor van Kokuban in Elsene brengt, tussen het Flageyplein en de Louizalaan. Bij Kokuban zijn de meisjes betoverend mooi, de jongens knap en het decor exquisiet. Een uitgelezen plek om verliefd te worden.

Die avond stond mij geen romance te wachten, maar wel verzorgde, lekkere gerechten en een vlekkeloze bediening. Charlotte bestelt alsof we met z'n twaalven aan tafel zitten: salade van algen (€4), gyoza (€ 6), edamame (€4), sobanoedels (€12,50)… Een valstrik natuurlijk, want mooie Charlotte eet bijna nooit iets. Ik zal dus de borden wel moeten leegeten. De algen zien er mooi felgroen uit en blinken onder een laagje sesamolie, de gyoza zijn rijke, kleine ravioli die eerst gestoomd en dan bruin gebakken worden. Ik had edamame besteld, een soort Japanse bonen die je met je vingers eet, bestrooid met een beetje grof zout.

Ik waagde het zelfs een inktvistentakel gemarineerd in gember (€6) te proeven, een pijnlijke herinnering die ik liever niet oprakel. Mijn vriendin kreeg sobanoedels, een soort Japanse spaghetti van boekweitemeel, met gemarineerde en gegrilde tofu en een stuk vis. Iets om jaloers op te zijn, maar ik koos voor de karaage ramen (€14). Neen, dat is geen zelf in elkaar te zetten meubelpakket, maar een bouillon met tarwenoedels waarin stukjes gepaneerde en gebakken kip drijven, op smaak gebracht met gember.

Eindelijk een adresje dat ik mijn vrienden zal kunnen aanbevelen.

waar: Vilain XIII-straat 53-55, Elsene
contact: 02 611 06 22
open: ma > za 11.45 > 14.00 & 19.00 > 22.00

02 611 06 22

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni