Downtown Brussel zat verlegen om een ambitieuze traiteur. Aan die nood maakt Delicatessen nu een einde.

De linkerzijde van de zaak bevat de mooie betegelde keuken waar Jacques-Olivier Charles in de potten roert, de vroegere chef van Switch die hiermee zijn naam toevoegt aan de lange lijst koks die de gastronomische codes van de restaurantwereld vaarwel zeggen voor een eenvoudigere taal.

Aan de rechterzijde vind je een juweeltje op Angelsaksische leest geschoeid, die je vervoert naar de sfeer van een typisch Londense of New Yorkse deli. De ruimte opent in ware saladbarstijl op een aantrekkelijke toog met ingrediënten waarmee je zelf je bord kunt samenstellen.

Het interieur is een perfecte mix van minimalisme en warmte. Wij lieten de salades voor wat ze waren en richtten ons op de dagsuggesties. Het voorgerecht, een bisque van langoustine met vanille (€3,20), was uitstekend. De compositie was niet alleen origineel maar ook zinvol: de vanille accentueerde het volle, romige van de bisque, terwijl de krachtige smaak van de langoustines verhinderde dat de bereiding te flets zou uitdraaien.

Het hoofdgerecht werd, na dat eerste schot in de roos, net iets te snel opgediend, al was dat niet erg: het was warm genoeg om een tijdje te wachten op onze opperste aandacht. Het eerste wat we vaststelden over de gebraden kip met groenten en eiertagliatelle (€11,50), was dat, ondanks het feit dat dit gerecht er typisch een is dat je ook thuis bereidt - met de groenten die herinneren aan een lekkere, zelfgemaakte ratatouille -, de presentatie de nodige verfijning binnenbracht: de opgekrulde tagliatelle gaf structuur aan het bord. De genereus geserveerde en stevige tomatensaus wist de droogheid die een in blokjes gesneden kippenborst soms vertoont, te counteren.

Voor minder dan 15 euro krijg je hier gezonde en smakelijke gerechten voorgezet. Volgende keer onderwerpen we ook de indrukwekkend ogende, huisgemaakte desserts - van macarons tot cheesecake - aan een test.

adres: Sint-Katelijnestraat 17-19, Brussel - 02-324.78.79, delicatessen@yahoo.com
open: maandag > zaterdag van 11.30 > 16.00 - traiteur: van 10.00 > 19.00 uur

02 324 78 79

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni