Heel culinair Europa naar Brusselse Seafoodbeurs

© brusselnieuws.be
24/04/2012
Op de Heizel in Brussel vindt van 24 april tot 26 april de twintigste editie van de European Seafood Exposition plaats. De organisatoren verwachten 15.000 tot 20.000 bezoekers, voornamelijk buitenlanders. De hoofdstedelijke hotels zijn nagenoeg volgeboekt door de beurs.

De European Seafood Exposition (ESE) is in meer dan 10 jaar tijd uitgegroeid tot de belangrijkste visvakbeurs ter wereld. Het is de beurs om contacten te leggen of te onderhouden, nieuwe producten te tonen en trends te ontdekken. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de microgolfmossel geïntroduceerd. Ook dit jaar verwelkomt de beurs 1.600 exposanten uit maar liefst 70 verschillende landen.

Internationaal publiek
"Het is het ideale evenement voor kopers en verkopers van de internationale visserijgemeenschap om elkaar te ontmoeten", zegt Mary Larkin, vicepresident van de Seafood Exposition in een persmededeling die uitgaat van het organiserend Amerikaans bedrijf Diversified Business Communications.

De organisatoren verwachten bijna 20.000 bezoekers. Door het internationale karakter van de beurs komt de meerderheid uit het buitenland. Daardoor zijn zo goed als alle hotels in Brussel deze week volzet. Dat schrijft De Morgen. Ook de vraag naar taxi's is op piekmomenten groter dan het aanbod.

Vis steeds populairder
"Het grote succes van de beurs kan worden toegeschreven aan de groeiende populariteit van vis in de wereld," zegt Larkin. "De visserij-industrie is een industrie die continu in beweging is. Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN werd er nog nooit zoveel vis geconsumeerd als vorig jaar en men verwacht dat de consumptie de komende jaren nog zal stijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni