In Brussel wordt op zaterdag 3 oktober de dertiende editie van de Nuit Blanche gehouden. Nachtbrakers kunnen van 19 uur 's avonds tot in de vroege uurtjes in de hoofdstad terecht voor een parcours van hedendaagse creaties met een dertigtal installaties, animaties, projecties en happenings door binnenlandse en buitenlandse kunstenaars.

Dit jaar staan het Sint-Katelijneplein en de oude buurt van de kaden centraal. Het evenement is gratis en wil de bewoners van de hoofdstad de kans geven om hun eigen stempel te drukken op de stad en de stedelijke ruimte in te vullen, verklaarden de organisatoren dinsdag.

Overigens woont een derde van de kunstenaars die aan het programma deelnemen in Brussel, volgens de organisatoren hét bewijs van de creatieve kweekvijver die Brussel is.

Voorts is tijdens de komende editie van de Nuit Blanche het thema "renaissance" alomtegenwoordig. Zo blaast Le Monde Dumas de orgels van de dansfeesten nieuw leven in met beats en futuristische grooves en zet het collectief Quiet Ensemble lichtbronnen om in muziekinstrumenten.

De "ville de papier" van La Bande Passante doet het Brussel van weleer heropleven en zet de bezoeker aan het denken over begrippen als sporen van het verleden en geheugen.

Een bijkomend pluspunt is dat de projecten niet alleen welbekende culturele locaties in de stad zoals de Beursschouwburg, de KVS en de Micromarkt inpalmen, maar ook andere, gewoonlijk niet toegankelijke locaties zoals het Pacheco-instituut, het Sint-Andrieshuis en de voormalige GB in het Parking 58-gebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni