Jean-Claude Van Damme heeft BIFFF geopend

© tvbrussel
06/04/2007
Donderdag is het 25e Festival van de Fantastische Film van start gegaan. Het festival wordt voor het eerst in Thurn & Taxis georganiseerd. Speciaal voor de opening kwam internationaal befaamd filmacteur én Brusselaar Jean-Claude Van Damme naar Thurn & Taxis.

Het Internationale Festival van de Fantastische Film is uniek in zijn genre. Het festival wordt elk jaar groter en moest verhuizen naar Thurn & Taxis om te kunnen groeien. "Het succes van het festival is vooral te danken aan de kracht van het genre zelf. Dat vernieuwd zichzelf voortdurend," zegt organisator Chris Orgelt.

Voor de jubileumeditie kon het festival Jean-Claude Van Damme strikken om het festival op gepaste wijze te openen. Van Damme draait momenteel een film, maar de opnames ervan liggen anderhalve maand stil. Tijd genoeg dus om af te zakken naar Brussel, want hier liggen de roots van 'the muscles from Brussels'.

"Een boot vaart altijd op zee en trotseert hoge golven. Daarom moet hij altijd terug naar de haven om opnieuw geschilderd te worden. België is mijn haven waar ik me laatr herschilderen en waar mijn motor hersteld wordt. Daarna vertrek ik weer naar de open zee," vertelt Van Damme.

De openingsprent van het BIFFF was Sunshine van de regisseur Dani Boyle, die maakte ook Trainspotting. Dat het BIFFF met dergelijke film kan en mag openen toont aan dat het festival meer dan volwassen is geworden.

:: nog tot en met 17 april op Thurn And Taxis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni