Hedendaagse wandtapijten in Op-Weule

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
10/09/2005
Tijdens de zestiende en de zeventiende eeuw waren wandtapijten internationaal vermaarde exportproducten van deze stad. Maar ook nu nog worden ze vervaardigd; steeds opnieuw duiken er plaatselijke ateliers en privé-initiatieven op die een hedendaagse invulling willen geven aan de oude kunst van het weven.

In het Gemeenschapscentrum Op-Weule in Sint-Lambrechts-Woluwe toont Marie-Thérèse Rapaille haar creaties. Zij leerde de knepen van het weversvak onder meer in Lapland en in de Ardèche. Vooral het tot stand brengen van evenwichtige kleurencombinaties intrigeert haar. Zij maakt uitsluitend gebruik van plantaardige pigmenten om haar wol te verven. En steeds streeft zij ernaar om een derde dimensie in haar werk aan te brengen. Zo realiseert zij in haar wandtapijten, die vaak landschappen voorstellen, een gevoel van diepte. In de gemeente is zij vooral bekend als voormalige leerkracht van de Prinses Paola-Klim Opschool.

:: Hedendaagse wandtapijten, tentoonstelling van 17 september tot 9 oktober in Gemeenschapscentrum Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91, 1200, Sint-Lambertus-Woluwe. Van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 22 uur, op zaterdag tot 18 uur, op zondag tot 13uur. Gratis toegang

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni