Daarkom opent feestelijk eind september

© brusselnieuws.be
11/08/2011
Het had heel wat voeten in de aarde maar over goed een maand opent Daarkom eindelijk de deuren aan de Wolvengracht. Het Vlaams-Marokkaans culturenhuis plant een feestelijk openingsweekend en is voor de gelegenheid op zoek naar het ultieme Vlaams-Marokkaans gerecht.

Het openingsweekend begint op zaterdag 24 september om 17 uur. Nieuwsgierigen kunnen dan het gebouw van Daarkom gaan ontdekken. Het voormalige variétéhuis La Gaîté is door binnenhuisontwerper Karim Osmani en architectenbureau A2D volgens Daarkom omgebouwd tot "een pareltje van westerse avant-garde en Marokkaanse en Vlaamse traditie."

Na 20 uur geven Vlaamse en Marokkaanse muzikale talenten het beste van zichzelf. Het concert is gratis maar de capaciteit van het gebouw is beperkt.

Op zondag 25 september is er vanaf 11 uur een culinaire ontmoeting tussen de tv-koks Albert Verdeyen en Choumicha. Die eerste kan u kennen van het tv-programma 'Start to cook', de laatste presenteert een dagelijkse kookrubriek op de Marokkaanse televisie.

Daarkom lanceert voor de opening ook een kookwedstrijd. "We zoeken een klein koud hapje, dat kan opgediend worden als bijgerechtje, als aperitiefhapje of als hartig tussendoortje. Een gerechtje dat typische ingrediënten of bereidingswijzen van beide culturen vermengt. Het gerechtje zal 'nas-nas', 'half-en-half' worden genoemd. Witloof en griesmeel moeten er zeker bij."

Tot 5 september kan u een recept insturen. Op zondag 25 september worden de tien beste deelnemers uitgenodigd. De aanwezige tv-koks zullen twee winnaars aanduiden. Meer details op de website van Daarkom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni