'Come around sundown', de nieuwe plaat van de Amerikaanse rockgroep Kings of Leon, is donderdag exclusief te beluisteren in de Brusselse metro. Dat vertelde Sony Music toch aan de MIVB.

Kings of Leon zijn bekend van de hits 'Sex on Fire' en 'Use Somebody'. Naar hun nieuwste plaat 'Come Around Sundown' wordt reikhalzend uitgekeken.

Wie de CD in première wil beluisteren moet zich donderdag naar een van de 69 metrostations haasten. Elk uur zullen vier nieuwe nummers door de luidsprekers schallen.

Het initiatief ging uit van Sony Music, dat contact opnam met de MIVB. "Sony wou de CD op een originele manier lanceren en kwam bij ons uit," legt woordvoerster An Van hamme uit. "De maatschappij verzekerde ons ook dat de première enkel voor de Brusselse metro zou zijn."

Meerwaarde
De MIVB van haar kant liet de kans niet liggen. "We hopen om met deze wereldpremière een jonger publiek aan te spreken. Onze filosofie is sowieso de reiziger een meerwaarde te bieden tijdens zijn of haar traject."

Ondertussen blijkt de MIVB- en Sonystunt niet zo héél erg exclusief te zijn. Ook de krant De Standaard liet maandag al weten dat het album online te beluisteren valt op haar site.

Bye bye muzak
De tijd dat de MIVB vooral muzak speelde ligt ondertussen alweer enkele jaren terug. Zo konden metroreizigers eind juni luisteren naar het werk van enkele artiesten die ook op het podium van Couleur Café stonden.

"We gaan nu voor echte muziek," zeg Van hamme. "In de spits vooral hits, in de namiddag eerder jaren '80-muziek en 's avonds eerder klassiek. We volgen daarmee internationale voorbeelden. De muziek wordt aangepast aan het doelpubliek. 's Avonds is klassiek een rustbrengende factor."

Een concert van de groep op 29 november in het Antwerpse Sportpaleis was op een half uur uitverkocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni