Bioscoopboot nog niet thuis

Steven Vandenbergh
© Brussel Deze Week
07/03/2008
De langverwachte Actor's Boat, de bioscoopboot met drie filmzalen, een vip-bar en een grote evenementenruimte, is nog niet klaar. Privé-initia­tiefnemer Claude Diouri zegt dat elke werf wel vertraging oploopt.

Wanneer de bioscoopboot aan het Becodok dobbert, weet Claude Diou­ri, beheerder van Actor's Studio en Styx, nog niet. Maar dát hij er komt, is zeker. "Ik kan geen exacte datum geven. We hebben alle plannen moeten herzien. Bovendien werken er zeven bedrijven aan het project. Dan gaat het soms moeilijk vooruit," aldus een licht geïrriteerde Diouri.

De Actor's Boat had al in augustus 2006 in Brussel moeten aanmeren, maar regenval en de vakantie waren toen spelbrekers. "Intussen zijn er veel technische problemen geweest," vertelt Dirk De Backer, woordvoerder van staatssecretaris Brigitte Grouwels (CD&V), die bevoegd is voor de Haven. "Door de werkzaamheden aan de boot zijn er stabiliteitsproblemen opgedoken. Die moeten eerst opgelost worden." Toch hoopt men in 2009 klaar te zijn.

De Stad Brussel, een van de partijen die (zo'n 210.000 euro) investeert in het gedurfde project, benadrukt dat het nu goed vooruitgaat. "Zodra de boot aanmeert aan het Becodok, moet er nog voor een riolering gezorgd worden, maar daarna is hij toegankelijk voor het publiek," zegt Béatrice Coppieters, kabinetschef van schepen van Stedenbouw Christian Ceux (CDH).
De bedoeling van Diouri is om onuitgegeven films te tonen. De drijvende bioscoop van 82 meter lang bevindt zich op dit ogenblik nog op een scheepswerf in Châtelet, nabij Charleroi, en komt in de toekomst op de plek waar ook Brussel Bad plaatsvindt, aan de Akenkaai.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni