Ann Van Driessche nieuwe directeur Muntpunt

© brusselnieuws.be
20/12/2011
De raad van bestuur van het Vlaams communicatiehuis Muntpunt heeft Ann Van Driessche aangeduid als nieuwe algemeen directeur. Het eerste wat Van Driessche wil doen is de onduidelijkheid wegwerken die rond het statuut van het personeel hangt.

Op 1 maart 2012 komt Van Driessche aan het hoofd van Muntpunt, het Nederlandstalige communicatiehuis dat momenteel werkt aan een gloednieuwe bibliotheek en informatiecentrum aan het Muntplein. Dat laat voorzitter van de raad van bestuur Gui Polspoel weten.

Van Driessche studeerde geschiedenis en marketing en werkte onder andere voor de Vlaamse Gemeenschap, voor reclamebureau Slangen & partners en als communicatieadviseur voor toenmalig premier Verhofstadt (Open VLD). Momenteel is ze communicatiedirecteur van het Gemeenschapsonderwijs.

"Wat mij het meeste aansprak was de visie om alle Brusselaars en Vlamingen te laten kennismaken met de Nederlandstalige cultuur, het aanbod en de dienstverlening in Brussel," zegt Van Driessche over haar nieuwe job. "Brussel is onze hoofdstad en toch hebben veel Vlamingen een haat-liefderelatie met deze bruisende multiculturele stad. Iedereen moet samenwerken om de uitstraling van Brussel te verbeteren. Muntpunt zal dus zeker geen eiland zijn, maar een inspirerende plek waar alle activiteiten en het brede aanbod elkaar ontmoeten."

Arbeidsvoorwaarden
Haar eerste bekommernis is evenwel de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van de vzw, laat ze weten. Binnen Muntpunt heerst nogal wat ontevredenheid over de onduidelijkheid die heerst rond die voorwaarden.

Tegen eind 2012 zou het informatiecentrum aan het Muntplein klaar moeten zijn. Er komt ook een belevenisbibliotheek in het gebouw. De Muntpuntbibliotheek is ondertussen tijdelijk ondergebracht in een gebouw aan de Wolvengracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni