Zwarte Vijvers opgeknapt door buurtjongeren

© tvbrussel
14/02/2007
Het metrostation Zwarte Vijvers in Molenbeek zit in een nieuw kleedje dankzij een unieke samenwerking tussen de MIVB en jeugdhuis Centrum West. De jongeren uit de buurt maakten van Zwarte Vijvers een kleurrijke plek en zij mochten het station vanmiddag feestelijk openen.

Met het project plaatsen ze in het metrostation Zwarte Vijvers speciale sorteerpunten voor afval. Daarnaast komen er ook kunstwerken te hangen die kinderen en jongeren gemaakt hebben.

Het is niet de eerste keer dat de MIVB samenwerkt met buurtbewoners om een metrostation op te knappen. Ook station Anneesens en Ribaucourt werden op die manier al verfraaid.

"Het is de bedoeling dat ze meer respect en appreciatie krijgen voor hun metrostation," zegt Lies Smeets van jeugdhuis Centrum West.

De Fanfakids hebben opgetreden in station Zwarte Vijvers, er was een break-dance-wedstrijd tussen jongeren uit Leuven en jongeren uit Sint-Jans-Molenbeek. Op het einde van de dag brachten de kinderen van Centrum West nog een theatervoorstelling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni