X-mas met de X-perts! Feestelijke kerstsuggesties van Zazie

Patrick Jordens
© Brussel Deze Week
14/12/2011
De X-perts, dat zijn de jonge journalisten Sien Hendrickx (10), Rogier De Nys (9) en Wannes Dewit (12). Voortaan geven ze jullie elke maand een gouden tip: een geweldig mooi boek, een megaspannende game of film, een verrassend weetje... En omdat het bijna cadeautjestijd is, geven ze vandaag alle drie een feestelijke suggestie. Happy X-mas, dankzij onze X-perts!

Wannes

Might & Magic - Heroes VI is een toffe game die zich afspeelt tijdens een oorlog tussen vijf rassen in Ashan: orcs, demonen, mensen, ondoden en een Japans waterras. Je loopt als held rond in een prachtige spelwereld, waar overal vijanden staan te wachten om aangevallen te worden. Als je dan een gevecht aangaat, verandert het beeld plots in een soort schaakbord. Daarop staan jouw mannetjes en die van je tegenstander al klaar. Het is leuk dat je tijdens zo'n gevecht soms korte filmpjes te zien krijgt waarin je twee mannetjes ziet vechten alsof je ernaast staat. Je held kan ook spreuken naar de vijand sturen. Die spreuken zijn onderverdeeld in tactische Tears-spreuken en verwoestende Blood-spreuken. Wat die precies veroorzaken, moet je zelf ontdekken.

Ik heb me goed geamuseerd in de wereld van Ashan, dus dit spel krijgt van mij 86/100!

> Might & Magic - Heroes VI, game voor pc en Mac, uitg. Ubisoft, 39,99 euro, vanaf 11 jaar


Rogier

Vurige vulkanen gaat over vulkanen en belangrijke vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis. Over wat er gebeurt als het binnenste van de aarde uit de bol gaat! Zo kom je te weten dat tuf een vulkanisch gesteente is dat heel goed is om mee te bouwen, en dat het niet het geluid is van een oude trein (ja, dat ook, maar daar hebben we het nu niet over).

Of dat een balaclava een soort vuurvaste bivakmuts is voor vulkanologen, mensen die vulkanen bestuderen.

Vurige vulkanen is niet het enige leuke boek in de reeks 'Waanzinnig om te weten', er zijn er nog! Al die boeken zijn heel informatief, grappig en leuk. Zeker lezen!

Vurige vulkanen is sinds kort weer verkrijgbaar en vormt nu samen met het deel IJzingwekkend veel ijs een omkeerboek: van heel heet naar berrrrrrrekoud!

> Anita Ganeri en Mike Phillips (illustraties), Vurige vulkanen, uitg. Kluitman, 9,95 euro, vanaf 10 jaar

Sien

Felix moet van zijn mama een bezoekje brengen aan zijn akelige tante Zweem. "Ik heb geen tijd," zegt Felix. "Maak dan tijd," antwoordt zijn mama. Tijd maken, hoe doe je dat? Met de hulp van zijn buurjongen Pieter, een klokkenmaker en de geest van zijn dode opa smeedt Felix een plan.

De tekeningen zijn speciaal, op bijna elke bladzijde anders. Soms eens een collage met foto's, dan iets met verf, een heel rare tekening of een heel grappige! De paginanummers in dit boek lopen achterstevoren, van 75 tot 1! Ik vind het grappig geschreven en ook een beetje zot.

> Evelien De Vlieger en Wendy Panders (illustraties), Hoe maak ik tijd?, uitg. Lannoo, 15,99 euro, vanaf 9 jaar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni