Gezien: wie zijn de potloodmannen?

EVC
© brusselnieuws.be
16/01/2012
"Wie zit er in godsnaam achter de potloodgraffiti die nu overal in de stad opduiken?" Dat is de vraag die Brusselse graffiti-experts deze dagen bezighoudt. In Brussel duiken sinds een paar maanden overal graffititekeningen van potloden op.

In het Brusselse stadsbeeld duiken de potloden steeds meer op. Vooral de serie op de witte betonblokken in het Terkamerenbos springt in het oog. Roze, gele en blauwe geschilderde potloodpunten kleuren de blokken op de grond. Maar ook in Elsene, Etterbeek, Sint-Gillis en Ukkel tref je de geschilderde potloden aan op verlaten huizen en kale muren.

De kunstenaar varieert de potloodmotieven overigens ook door het jaar. In de kerstperiode zien we potloden met dito muts, als het festival voor de Fantastische Film eraan komt, krijgen de potloden dinoklauwen.

Wanneer het collectief hiermee is begonnen, is niet geheel duidelijk. Op de blogspot van philaretordre, de persoon die de foto's van alle potloden online zet, dateert de oudste foto van de zomer van 2011. Toch werden de eerste potloodtekeningen volgens een lezer van brusselnieuws.be al eind 2009 voor het eerst in de stad gesignaleerd.

Adrien Grimmeau, curator van de tentoonstelling "Explosition" vorig jaar in Het Museum van Elsene, heeft gehoord dat het om een collectief van graffitispuiters zou gaan, van 2 tot 4 mensen. "In elk geval is de zoektocht naar de auteurs dé vraag van 2011 en eigenlijk ook van 2012 in het Brusselse graffitimilieu," zegt hij aan brusselnieuws.be.

De zoektocht blijft dus open.

Meer potloodbeelden vindt u op de pagina van philaretordre in de link naast dit stuk.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni