VUB: 'Professionele hulp bij thesis is fraude'

© FM Brussel
11/06/2013
Steeds meer studenten roepen de hulp in van gespecialiseerde bureaus om hun thesis af te werken. De Vrije Universiteit van Brussel (VUB) spreekt van fraude. De thesisbureaus zelf zeggen dat ze niets verkeerds doen en studenten enkel de goede richting wijzen.

Tegen een uurloon van 28 tot 60 euro kan iedereen tegenwoordig zijn of haar eindverhandeling laten opsmukken door een gespecialiseerd bureau. Dat brengt structuur aan, controleert de spelling en interpreteert desgewenst statistische gegevens. Dat schrijft De Morgen.

"Eigenlijk is het fraude", zegt VUB vicerector Yvette Michotte in de krant. "De masterthesis dient een persoonlijk werk te zijn en als we ontdekken dat een student hulp heeft gekregen, zal dat consequenties hebben."

Rechtenstudent Jeroen Van Loock, oprichter van het Bijlesbureau dat via 270 leraren door heel Vlaanderen hulp biedt, meent dat zijn bedrijf niets verkeerds doet. "Ik zie het als bijles, want uiteindelijk schrijft de student de thesis zelf. Ons bureau toont hem enkel de weg. Ik begrijp wel dat de universiteiten angst koesteren, want er bestaat altijd het gevaar dat iemand anders een thesis voor een jongere neerpent. Wij doen dat zeker niet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni