Vrijzinnige verenigingen onder één dak aan Sainctelette

© tvbrussel
01/10/2013
De Vlaams-Brusselse vrijzinnigen hadden afgelopen weekend iets te vieren. Aan het Saincteletteplein werd immers het Huis van de Mens ingehuldigd. Daar kregen verschillende vrijzinnige organisaties een nieuwe stek in een voormalig bankgebouw dat tot voor kort nog een deel van de VGC-administratie huisvestte.

In het Huis van de Mens zitten tal van socio-culturele organisaties. Men kan er terecht voor begeleiding, vrijzinnige plechtigheden en allerlei activiteiten.

De vrijzinnige zuil kreeg onderdak in een voormalig bankgebouw dat werd overgenomen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. "We hadden dit pand nooit kunnen kopen zonder de hulp van de VGC", zegt voorzitter Filip Moeykens. "VGC-voorzitter Guy Vanhengel (Open VLD) heeft daar een belangrijke rol in gespeeld."

De nieuwe stek moet de vrijzinnigen meer zichtbaar maken in de stad. "Wij komen te weinig naar buiten", zegt Lydia Deveen. "De meeste vrijzinnigen zijn nogal individualistisch. Wij moeten bewijzen dat het atheïsme ene positieve levenshouding is."

"Ik denk dat we in een stad wonen waar heel veel mensen op zoek zijn naar zingeving en die moeten ook bij ons, de vrijzinnigen, terecht kunnen", aldus schepen Ans Persoons (SP.A).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni