Voorzitter rechtbank bezoekt gevangenis Vorst

© tvbrussel
03/04/2012
Zes onderzoeksrechters en Luc Hennart, de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, hebben dinsdag een werkbezoek gebracht aan de gevangenis van Vorst. De gevangenis is hopeloos verouderd en kampt met een chronische overbevolking. Daardoor zijn zowel gevangenen als personeel onrustig.

In de instelling is plaats voor 402 gevangenen, er zitten er 740 opgesloten. Vaak in erbarmelijke omstandigheden. De overbevolking zorgt voor onrust, ook bij het personeel dat nog steeds stiptheidsacties houdt.

Na zijn bezoek pleitte voorzitter Luc Hennart voor het behoud en de snelle renovatie van de gevangenis van Vorst. Bij de bouw van een nieuwe gevangenis in Haren heeft hij vragen. "Hoe meer plaatsen in de gevangenis, hoe meer gevangenen er bijkomen", zegt hij. "Bovendien zal het transport van gevangenen tussen het Justitiepaleis en Haren erg problematisch worden."

Hennart zij ook te verwachten dat onderzoeksrechter minder een beroep zullen doen op de voorlopige hechtenis omdat ze de schrijnende situatie in de gevangenis kennen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni