Voetgangerszone stopt leegloop Leuvensesteenweg

© FM Brussel
26/06/2012
Tussen 2009 en 2011 zag de Leuvensesteenweg in Sint-Joost het aantal passanten dalen van 12.958 naar 10.170, een vermindering van maar liefst 20 procent. Sinds een deel van de steenweg autovrij is gemaakt, is de neerwaartse trend gestopt. Dat blijkt uit cijfers van Atrium.

Het agentschap dat de handelswijken promoot telde deze maand gemiddeld 10.314 voetgangers in de Leuvensesteenweg tussen Madou en het Sint-Joostplein. Dat is een stijging met ongeveer 150 in vergelijking met vorig jaar.

Sinds april is de Leuvensesteenweg tijdelijk heraangelegd als voetgangerszone onder de naam 'Walking Madou'. Het project sprong meteen in het oog omdat op drie plaatsen het asfalt en straatmeubilair felgeel gespoten is.

Atrium vermoedt een oorzakelijk verband tussen het bannen van het autoverkeer en de lichtjes positieve cijfers. Nochtans waren heel wat handelaars ongerust over de maatregel. Ze startten prompt een petitie.

Het agentschap verwacht dat de bezoekersaantallen echt de hoogte ingaan als de straat definitief is heraangelegd. "Zeker wanneer de bushaltes opnieuw een plaatsje krijgen op de steenweg", klinkt het.

De herinrichting van de Leuvensesteenweg is gepland voor 2013. Het wordt dan een winkel-wandelstraat mét busbaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni