Vlaamse cafégids voor Franstaligen

© brusselnieuws.be
28/02/2013
Vlaamse cafés in Brussel, ze fascineren niet enkel wie het Nederlands machtig is. Cityplug.be stelde een lijst samen van de cafés die anderstaligen absoluut moeten bezoeken om de Vlaamse ziel te doorgronden.

De auteur, Franstalige met een Vlaams lief ('Erger nog, een Antwerpenaar'), vindt dat het hoog tijd is voor Franstaligen om in de wereld van de Vlaamse cafés te duiken. Zo'n kroegentocht is dé manier om een beeld te krijgen van de Vlaming dat de clichés overstijgt, schrijft ze. De Franstalige cafébezoeker hoeft daarbij niet bevreesd te zijn. "Als u uw zinnen maar begint en afsluit met 'Goeiendag' of 'Goeienavond' zal u heel goed ontvangen worden."

Onder de cafés bevinden zich uiteraard de onvermijdelijke Roskam ("een instituut, dat naar verluidt het beste vatbier van Brussel schenkt"), Daringman ("Martine is een erg gastvrije en gezellige baas"), Walvis en De Markten ("U ziet Arno er op elk uur van de dag en de nacht").

Ook Le Coq ("bevolkt door habitués"), Bar Bik, Flamingo en zelfs Barbeton ("beetje trage service, wel") vinden de weg naar de lijst. Over de Merlo weet de auteur dan weer dat het etablissement vaak nog erg laat open is.

Klein uitschuivertje ook in het artikel. De auteur noemt ook de Verschueren in Sint-Gillis een Vlaams café. Behalve de naam en een Nederlandskundige uitbater is er echter maar weinig Vlaams aan de brasserie aan het Voorplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni