Vlaamse advocaten willen Engels in Brusselse rechtbanken

© brusselnieuws.be
31/01/2012
De Orde van Vlaamse Balies, de vereniging van alle Vlaamse adcocaten, wil ook Engels als voertaal toelaten in de Brusselse rechtbanken. Dat is beter dan een splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde in een Nederlands- en Franstalig deel, klinkt het.

Dat schrijft nieuwssite deredactie.be. Meester Eddy Boydens, de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies, hield maandag een nieuwjaarstoespraak en was daarin zeer kritisch over de splitsing van het gerechtelijke luik van B-H-V. Hij vroeg zich daarbij openlijk af of zo'n splitsing op basis van taal wel werkbaar is. Tegelijk wees hij er op dat een rechtspraak in drie of vier talen zou de Europese rol van Brussel nog zou ondersteunen.

"Wil men Brussel effectief een internationale rol toebedelen, dan is het niet alleen belangrijk Europese instellingen in Brussel te huisvesten, maar ook Europese rechtbanken - internationale rechtbanken - waar naast Nederlands en Frans ook de Engelse taal zijn plaats krijgt," aldus Boydens.

De Franse Orde van Advocaten sprak zich eerder ook al uit tegen een splitsing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni