Vlaams Belang stuurt 'ranzige' balpennen naar scholen

JCO
© brusselnieuws.be
08/02/2013
Vlaams Belang Brussel heeft naar verschillende scholen balpennen gestuurd waarop een moslim een Brusselaar de stad uit gooit. Volgens de partij gaat het om 'ludiek lesmateriaal in de carnavalssfeer'. De koepel van het gemeenschapsonderwijs is alvast niet te spreken. “Van een ranzigheid die we niet kunnen tolereren.”

Het materiaal werd naar 25 Franstalige en 25 Nederlandstalige scholen in Brussel gestuurd. Concreet gaat het om een balpen met een uitrekrolletje. Daarop staan volgens Vlaams Belang "de opeenvolgende invasies en bezettingen die de Brusselaar sinds 1577 heeft moeten trotseren" afgebeeld.

Op de cartoon is te zien hoe een Brussels figuur achtereenvolgens een Spaanse, een Franse, een Nederlandse en een Duitse soldaat buitenschopt. In het laatste prentje wordt de Brusselse figuur door een moslim op de straatstenen gekegeld. Vlaams Belang wil daarmee het historisch perspectief van de Brusselse leerlingen verbeteren.

In de begeleidende brief richt Vlaams Belang zich tot de leerkrachten. "Dit lesmateriaal, waarvan de didactische waarde even groot is als de ludieke, laat u toe om de hedendaagse gebeurtenissen eventueel te kaderen in een historisch perspectief."

De koepel van de Brusselse gemeenschapsscholen is alvast niet te spreken over het initiatief. "Dit getuigt van een ranzigheid die we niet kunnen tolereren", zegt directeur Jacky Goris aan de VRT. "Dit is volledig in strijd met ons pedagogisch project."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni