Vergunning voor 122 luxewoningen in oud kantoor DVV

Laurent Vermeersch
© brusselnieuws.be
14/06/2012
Vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft een vergunning op zak voor de reconversie van de oude hoofdzetel van DVV Verzekeringen langs de Livingstonelaan. Tegen 2015 moet het grijs beton omgetoverd zijn tot 122 luxueuze appartementen voor onder meer Europese expats.

17.000 vierkante meter, ongeveer de helft van het kantoorcomplex op de hoek van de Livingstonelaan en de Jozef II-straat, wordt omgebouwd tot 122 woningen. De rest blijft voorbehouden voor kantoren en handelsactiviteit.

Livingstone is het eerste en voorlopig ook het grootste reconversieproject gesteund door het Brussels Gewest. Nu de stedenbouwkundige vergunning is afgeleverd krijgt de promotor voor de tweede keer een subsidie van 30 euro per vierkante meter. Dat meldt staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis (Ecolo).

De eerste subsidieschijf werd toegekend bij de selectie van acht voorbeeldprojecten. Die heeft de regering aangeduid om de ombouw van kantoren tot woningen te bevorderen. Brussel heeft een overschot aan kantoren en een tekort aan woningen. De acht gekozen projecten zijn samen goed voor 450 nieuwe woningen.

De renovatie van Livingstone zou in januari 2013 beginnen en twee jaar duren. De verkoop is ondertussen al gelanceerd. Met een prijs van 3.500 euro per vierkante meter mikt Cofinimmo op gegoede Europese expats.

De appartementen krijgen grote terrassen en worden afgewerkt met houten zonneweringen. De plannen zijn getekend door het architectenbureau Archi 2000.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni