Vanhengel (Open VLD) op Lijst van Burgemeester Vervoort (PS)

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
28/02/2012
Brussels Minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Evere de lijst van burgemeester Rudi Vervoort versterken. Dat is opmerkelijk: Vervoort is voorzitter van de PS in Brussel.

Een tijdje geleden is al gebleken dat Open VLD en MR in Evere niet langer on speaking terms zijn. Minister Guy Vanhengel, al bijna dertig jaar actief in de lokale politiek in Evere, ging praten met burgemeester Vervoort (PS). Zopas gaf de lokale PS-afdeling haar fiat om samen met Open VLD naar de kiezer te trekken.

De PS-sp.a+ lijst van 2006 wordt in 2012 een Lijst van de Burgemeester. De Nederlandstalige liberalen krijgen drie plaatsen. Martine Raets staat op tien. Vanhengel duwt de lijst. Ook voor SP.A zijn er drie plaatsen gereserveerd op de Lijst van de Burgemeester.

Burgemeester Vervoort hoopt zo opnieuw een absolute meerderheid te halen. Die is hij 2006 nipt kwijt gespeeld. Hij zag zich toen genoodzaakt om met MR-FDF een coalitie aan te gaan.

PS en Open VLD op één lijst, het is geen evidente keuze. Toch zien beide excellenties geen probleem. Voor burgemeester Vervoort, tevens PS-voorzitter in Brussel, is het overtuigd regionalisme van Vanhengel een goed argument om hem mee op de lijst te hebben. Voor de Open VLD-minister heeft de goede persoonlijke verstandhouding met Vervoort meegespeeld. En grote idelogische tegenstellingen zijn er niet op lokaal vlak.

De samenwerking tussen PS en Open VLD in Evere kent ook verliezers. CD&V, in 2006 nog op de PS-sp.a+-lijst, is niet langer welkom op de Lijst van burgemeester Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni